Het is geen keus meer, alle ondernemingen moeten binnenkort via Digipoort hun loonaangiften verwerken. Het is uw eigen verantwoordelijkheid als werkgever om de overstap van BAPI naar Digipoort te realiseren. Mercash kan u hierbij wel helpen. Reserveer tijdig consultancy-uren voor de installatie en inrichting,  neem hiervoor contact met ons op.

DigipoortElektronisch loket

Vanaf 1 maart 2017 moet de aangifte loonheffingen worden ingestuurd via Digipoort. Digipoort is het elektronische loket van de rijksoverheid. Het is een veilige digitale lijn met de overheid voor de ontvangst, verwerking en aflevering van elektronische berichten die u naar verschillende overheidsorganisaties verzendt en omgekeerd. Naast de loonaangifte kan bijvoorbeeld ook de btw aangifte via Digipoort elektronisch worden verwerkt.

Certificaat aanschaffen

Voor het gebruik van Digipoort is een PKIoverheid services servercertificaat nodig. Dit certificaat is een klein bestand dat de verzending, versleuteling en ondertekening van elk bericht beveiligt. U kunt dit certificaat bij een certificaatprovider (CSP) als KPN aanschaffen.

Instellen software

Naast het installeren van het certificaat op de NAV applicatieserver wijzigt u in de software een enkele instelling. U stelt in de inrichting in dat u elektronisch gaat versturen via een webservice en u geeft de urls voor het Digipoortkanaal in. Vanaf dat moment kunt u gebruik maken van de snelle, efficiënte en veilige communicatielijn met de overheid.

Neem contact met me op voor Digipoort

Informatie van de overheid

Digipoort Belastingdienst Veelgestelde vragen over Digipoort