skip to Main Content

Jörgen Zink nieuwe directeur Mercash:
‘De open en persoonlijke benadering van Wouter zet ik graag voort’

Op 1 juni 2017 geeft Wouter Bakker het directeursstokje van Mercash door aan Jörgen Zink. Wouter was in 2000 een van de oprichters van Mercash. Jörgen is sinds 2015 werkzaam bij Mercash als lid van het managementteam. Een gesprek met beide mannen over de veranderingen.

Waarom de directiewijziging?

Wouter Bakker: “Voor een organisatie als Mercash is het tijd voor een frisse blik. Jörgen is iemand die met nieuw elan de operationele activiteiten kan voortzetten. Dat heeft hij sinds zijn komst in 2015 bij Mercash al bewezen. Ik ben de afgelopen jaren bezig geweest om de continuïteit van de onderneming veilig te stellen. Nu is het tijd om de dagelijkse bedrijfsvoering aan de jongere generatie over te dragen, die verder bouwt aan de toekomst.” Van een echt afscheid wil de 67-jarige Wouter nog niet weten; hij blijft het Mercash-team de komende jaren van zijn waardevolle adviezen voorzien.

De 39-jarige Jörgen Zink: “Ik ken Mercash als een bedrijf met een mooi product en bijbehorende dienstverlening. Het voelde voor mij als een natuurlijke volgende stap om de algemene leiding op me te nemen. In deze rol heb ik een totaaloverzicht en op alle organisatieonderdelen invloed. Het mooie daarbij is dat Mercash een middelgrote organisatie is en daardoor zeer persoonlijk. Als directeur heb je nog steeds zelf rechtstreeks contact met je klanten en partners. Bovendien is het ook mogelijk om bijvoorbeeld bij een overleg van het ontwikkelteam aan te schuiven. Dat directe contact met iedereen maakt het leuk en is een voorwaarde om de best mogelijke software te ontwikkelen.”

Directiewissel Mercash
Per 1 juni 2017 treedt Wouter Bakker (r) terug als directeur Mercash. Hij wordt opgevolgd door Jörgen Zink (l).

Hoe gaat de overgang vorm krijgen?

Wouter: “Het officiële overdrachtsmoment is 1 juni, maar de overgang heeft eigenlijk het afgelopen jaar grotendeels al plaats gevonden. Met het aantrekken van Jörgen in 2015 lag deze directiewissel al in de planning. Op een natuurlijke wijze is het afgelopen jaar de zwaarte van de managementactiviteiten al verschoven van mij naar Jörgen. Laatst sprak ik nog telefonisch met een partner. Hij had een vraag. ‘Of zal ik dat aan Jörgen voorleggen’, vroeg hij, zonder dat hij op de hoogte was van de verandering. Zo soepel en vanzelfsprekend.”

Welke ontwikkelingen gaan de meeste aandacht vragen?

Jörgen: “Elke onderneming is tegenwoordig een technologisch bedrijf of moet het héél snel worden. De digitale transformatie, die daarbij hoort, gaat hard. Dit geldt ook voor Human Resources. De HR- en salarissoftware moet zich voortdurend vernieuwen en verder ontwikkelen. Mercash gaat daar volop in mee. Dat betekent dat we met HR- en salarissoftware op het Microsoft Dynamics Platform een voorloper blijven en moeten blijven. Het oorspronkelijke doel waarmee Wouter Mercash startte, blijft echter bestaan: de best mogelijke software voor onze klanten ontwikkelen.”

Wouter: “Die digitale transformatie vraagt van de generatie als de mijne om de jongere generatie de ruimte te geven, zowel intern als extern. Ik volg alle technologische ontwikkelingen nog steeds op de voet, maar de uitvoering laat ik nu graag aan anderen over.”

Zijn er met een nieuwe directeur grote veranderingen te verwachten?

Jörgen: “Wat het afgelopen jaar in gang is gezet, daar gaan we als Mercash mee door. Ik verwacht niet dat onze managementstijlen schokkende verschillen zullen laten zien. De open en persoonlijke benadering van Wouter in zowel de interne als externe contacten, zet ik graag voort.”

Back To Top