skip to Main Content

Armand Villevoije, dierecteur VVT de KeerderbergerMercash HRMplus kent een volledig geautomatiseerde ondersteuning van de cao VVT, en heeft ook een koppeling met ons planningssystemen Nedap/ONS.
Armand Villevoije, directeur woon-zorgcomplex de Keerderberg.

Woon-zorgcomplex ten tijde van corona

De corona-aanpak van de Keerderberg wordt bepaald door de kleinschaligheid van het woon-zorgcomplex: het telt zo’n dertig bewoners en vijftig personeelsleden. “Extra maatregelen betekent extra belasting voor de medewerkers. Voor extra taken kunnen we niet altijd direct personeel vrijmaken” vertelt Armand Villevoije, directeur van De Keerderberg 

“Ten tijde van de volledige lockdown was er toch veel contact mogelijk tussen de bewoners en hun familie. Vanaf de eerste week hebben we gezorgd dat ze via iPads met elkaar konden Skypen. De Keerderberg communiceerde wekelijks met de familieleden. En enkele weken later zorgde een tent tegen het pand dat bewoners en familieleden elkaar live konden zien en praten. Het voordeel van een kleine organisatie is dat je snel iets kunt organiseren. Dat kunnen organisaties met meerdere locaties en overleglagen niet.” 

Als kleine organisatie kun je moeilijk personeel vrijmaken voor extra taken, maar het voordeel is dat je sneller iets kunt organiseren.

Koppelen met andere systemen

In de kleinschalige organisatie zorgen de meeste medewerkers direct voor de bewoners. Overkoepelende diensten zoals de financiën, HR en salaris zijn uitbesteed. Bij het verbinden van het roostersysteem aan het plannings- en cliëntsysteem, Nedap/ONS werd duidelijk dat de bestaande HR- en salarisverwerkingssoftware hierbij geen aansluiting kon vinden. Bij de zoektocht naar een alternatief kwamen ze bij Mercash terecht. “Mercash HRMplus kent een volledig geautomatiseerde ondersteuning van de CAO voor verpleeg- en verzorgingshuizen, cao VVT. Er is ook een koppeling met ons client- en planningsysteem Nedap/ONS. Dat waren voor ons de twee belangrijkste aspecten om te gaan praten.” Dat de juiste ondersteuning en juiste koppelingen met andere systemen ook gepaard ging met een financieel aantrekkelijke prijs, is in tijde van strakke budgetten alleen maar meegenomen.

Mercash HRMplus kent een volledig geautomatiseerde ondersteuning van de cao VVT, en heeft ook een koppeling met ons planningssystemen Nedap/ONS.

Ontzorgen

Door de volledige ondersteuning van cao VVT weet De Keerderberg dat veranderingen in wet- en regelgeving direct in de software worden verwerkt. Omdat Mercash HRMplus voor VVT en specifieke ondersteuning heeft, is ook de koppeling met Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) geregeld. De organisatie heeft snel inzicht in de uren en de doorbelaste uren, en met de digitale dossiers hebben medewerkers ook rechtstreeks toegang tot hun HR-zaken en loonstrookjes. Voor de volledige loonverwerking maakt de Keerderberg gebruik van de salarisservice.

In de afgelopen vijftien jaar dat Armand Villevoije bij de Keerderberg werkt, heeft hij al verschillende malen wisselingen van dienstverleners meegemaakt. Villevoije: “In samenwerking met externe partijen is het belangrijk dat ze ons ontzorgen.” Als kleinere organisatie werken ze het liefst met kleinere partijen vanwege het directere contact. En van de grote pluspunten van Mercash is het goede en persoonlijke contact. Edwin van der Vuurst, onze accountmanager, lost zaken zoals ze spelen direct en goed op. Hij is bovendien een prettig persoon in de omgang.” Als de directeur van de Keerderberg een minpunt moet noemen van de samenwerking met het bedrijf en werken met de software is dat het implementatieproces enige tijd in beslag nam.

In samenwerking met externe partijen is het belangrijk dat ze ons ontzorgen. Een van de grote pluspunten van Mercash is het goede en persoonlijke contact.

woon-zorgcomplex de Keerderberg

Over de Keerderberg

De Keerderberg is een woon-zorgcentrum met een bijzonder karakter is gelegen aan de rand van Cadier en Keer met een prachtig uitzicht op Maastricht. De organisatie biedt woonruimte aan ongeveer dertig bewoners. Naast woon-zorgcentrum levert De Keerderberg ook thuiszorg voor inwoners van Cadier en Keer, Bemelen en Eckelrade. Bij de Limburgse instelling werken vijftig personeelsleden. Sinds januari 2020 werkt de Keerderberg Met Mercash HRMplus.

In november 2019 werd het gouden keurmerk van PREZO Verpleging, Verzorging en Thuiszorg aan het woon-zorgcomplex toegekend. Directeur Armand Villevoije: “We hechten waarde aan zo’n keurmerk. Het laat zien dat we de zaken goed op orde hebben en dat we regelmatig worden gecontroleerd. Bovendien geeft zo’n controle door een externe partij ons ook bevestiging dat we in onze opzet en uitwerking zorgvuldig zijn. Met een frisse blik kan zo’n partij ons ook weer tips geven.

We hechten waarde aan ons gouden keurmerk Zorg. Het laat zien dat we de zaken goed op orde hebben en dat we regelmatig worden gecontroleerd.

 

Back To Top