skip to Main Content
Het lage-inkomensvoordeel: Mercash maakt het voor u inzichtelijk

Als werkgever kunt u vanaf 1 januari 2017 profiteren van het lage-inkomensvoordeel (LIV). Het LIV is voor werkgevers die een werknemer in dienst hebben met een uurloon tussen 100% en 125% (bij een 40-urige werkweek) van het minimumloon. Dat kan jaarlijks tot € 2000,- per werknemer opleveren.
Deze maatregel maakt het aantrekkelijker om bijvoorbeeld langdurig werklozen of mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen. U hoeft voor het LIV geen aanvraag in te dienen, de Belastingdienst keert het LIV over dit jaar in 2018 uit.

Lage-inkomensvoordeelInteresse in een LIV-prognose?

Heeft u interesse in een prognose van de te verwachte tegemoetkoming in de loonkosten? Laat het onze Servicedesk weten.

Ja, we hebben interesse in een LIV-prognose

 

 

Zo’n prognose kan interessante inzichten bieden omdat het LIV onder meer afhankelijk is van het aantal uren (minimaal 1248) en het gemiddelde uurloon. Mercash onderzoekt de mogelijkheid om een functionaliteit voor LIV-prognose te ontwikkelen. Deze berekent gedurende het kalenderjaar de te verwachte tegemoetkoming. De resultaten kunt u in Excel inzien. Het uiteindelijk berekende LIV bestaat uit een voorlopige tegemoetkoming en een definitief te verwachten tegemoetkoming. Van beide berekeningen worden per werknemer en per periode journaalposten gemaakt.

Bent u geïnteresseerd? Neem contact op met onze Servicedesk. Wij informeren u vervolgens over de condities en de oplevering van deze functionaliteit.

Back To Top