Eenvoudig contracten digitaal ondertekenen

Eenvoudig documenten, contracten en formulieren rechtsgeldig digitaal ondertekenen. Het is mogelijk met Mercash e-HRM.

Alles digitaal

Als alle documentprocessen online verlopen, dan is het handig dat ook de ondertekening digitaal plaatsvindt. Dat is mogelijk met Mercash e-HRM. U neemt de ondertekende documenten in het online werknemersdossier op.

Hoe werkt het?

digitaal ondertekenenWanneer de HR-afdeling een document, bijvoorbeeld een arbeidsovereenkomst, opmaakt gaat er automatisch een verzoek aan de manager of directeur om deze digitaal te accorderen. Met een linkje opent deze het contract eenvoudig en ondertekent op de pc, tablet of smartphone.

Een handtekening kun je zetten (het tekenen) met de muis, je vinger of een stylus. Na akkoord van de ondertekenaar ontvangt de medewerker een e-mail met daarin een link die leidt naar het contract. Het contract opent in de beveiligde omgeving van Signhost, het systeem achter Ondertekenen.nl. Hier kan de medewerker het contract raadplegen en ondertekenen.

Het ondertekende contract wordt hierna automatisch doorgestuurd naar de afdeling HR voor een finale controle.

Bespaart werk

Digitaal ondertekenen scheelt heel veel werk. Niet alleen voor de afdeling HR, maar ook voor de andere partijen die direct erbij betrokken zijn. Het hele proces neemt een stuk minder tijd in beslag. Gemiddeld duurt het doorlopen van een dergelijk traject circa twee weken. Met digitaal ondertekenen kan het proces in één dag worden afgerond. Bijkomend voordeel is dat de HR-afdeling het traject kan blijven volgen en bewaken.

Geïnteresseerd in digitaal ondertekenen?

Laat uw gegevens achter en we nemen contact met u op.