Eenvoudig contracten digitaal ondertekenen

Digitaal ondertekenen. Eenvoudig documenten en formulieren rechtsgeldig online laten tekenen. Het is mogelijk met Mercash e-HRM.

digitaal ondertekenen

Alles digitaal

Als alle documenten via online processen verlopen, dan is het handig dat ook de ondertekening digitaal plaats vindt.  Dat is vanaf nu ook mogelijk met Mercash e-HRM.  De documenten kunnen in het online werknemersdossier worden opgenomen.

Hoe werkt het?

Wanneer een HR-document, bijvoorbeeld een arbeidsovereenkomst, wordt opgemaakt door de afdeling HR wordt er automatisch een verzoek aan de manager of directeur gestuurd om deze digitaal te accorderen. Met een linkje wordt het contract eenvoudig geopend en ondertekend op de pc, tablet of smartphone.

Een handtekening kun je zetten (het tekenen) met de muis of met je vinger. Na akkoord van de ondertekenaar ontvangt de medewerker een e-mail met daarin een link die leidt naar het contract. Het contract wordt geopend in de beveiligde omgeving van Signhost, het systeem achter Ondertekenen.nl. Hier kan de medewerker het contract raadplegen en ondertekenen.

Het ondertekende contract wordt hierna automatisch doorgestuurd naar de afdeling HR  voor een finale controle.

Bespaart werk

Digitaal ondertekenen scheelt heel veel werk. Niet alleen voor de afdeling HR, maar ook voor de andere partijen die hier direct bij betrokken zijn. Het hele proces neemt een stuk minder tijd in beslag.  Gemiddeld duurt het doorlopen van een dergelijk traject circa twee weken. Met het gebruik van digitaal ondertekenen kan het proces in één dag worden afgerond. Bijkomend voordeel is dat de HR-afdeling het traject kan blijven volgen en bewaken.

Geïnteresseerd in digitaal ondertekenen?

Laat uw gegevens achter en we nemen contact met u op.