“Van de overgang naar Mercash Online merk ik op zichzelf niets.”
Patricia Hendriks, personeelsadministratie Bovendeert Schoenen

Bovendeert REF

Klantprofiel

Bovendeert schoenen is al bijna een eeuw een begrip in de schoenenwereld. Het bedrijf heeft zestien fysieke winkels in middelgrote steden in Noord-Brabant, Zuid-Holland en Gelderland en een eigen webshop: https://www.bovendeertschoenen.nl/

Uitdaging

De retailmarkt zit in een uiterst uitdagende periode. De retailsector bevindt zich in een fundamentele transitie door veranderingen in consumentengedrag, demografie, concurrentie en technologische ontwikkelingen. De retailer moet (pro)actief inspelen op veranderingen door te zorgen voor een onderscheidende en relevante formule. De interne en externe organisatie moet de formule ondersteunen door verticale integratie, omnichannel, samenwerking, personeel en locaties. Het toekomstige retaillandschap biedt plaats aan diverse spelers die succesvol kanalen aan elkaar verbinden en fysieke winkels blijven inzetten als hun meest krachtige voordeel. Voor lokale winkels blijven er kansen bestaan, als zij erin slagen om een echte relatie met de klant op te bouwen. De retailmarkt moet met antwoorden komen op het veranderde koopgedrag van consumenten.

Situatie

Als een middelgrote organisatie werkte winkelketen Bovendeert schoenen in de crisisjaren verder op een inmiddels verouderde NAV-versie als basis voor de Mercash eHRM. In 2017 stapte de organisatie over naar de cloud-versie van ERP-system Microsoft Dynamics NAV.

Het optimaliseren van diverse processen kwam hiermee nog beter binnen bereik. Begin 2018 was het de beurt aan de personeelsadministratie om over te stappen naar Mercash Online, waarbij de software in de cloud zit.

Resultaten

Door te werken met Software as a Service (SaaS) in de cloud, hoeft Bovendeert geen geld en tijd te steken in het updaten van de softwaresystemen. Ze werken automatisch met de laatste versie, ook van Mercash Online. Het NAV-platform waarop Mercash Online is gebouwd was snel en tegen minimale kosten beschikbaar. De personeelsadministratie kon binnen een week door. Het mooiste resultaat is dat Patricia Hendriks, als medewerker personeelsadministratie, in haar werk geen verschil ervaart. “Van de soepele overgang naar Mercash Online merk ik op zichzelf niets. Nu is er alleen geen software-onderhoud meer, dat gebeurt automatisch. En ik merk de voordelen van werken met de nieuwste versie: veel sneller, intuïtiever, overzichtelijker en mooie mogelijkheden.”

Door de overgang naar de cloudversie van de software heeft de onderneming haar IT-infrastructuur toekomstbestendig gemaakt en kan zij zich concentreren op de kernactiviteit: mooie schoenen verkopen.